wtorek, 25 listopada 2014

Racuchy, jak u babci

Kochani, jeśli macie ochotę na coś zarazem słodkiego i tłustego to jest to przepis właśnie dla Was:)
Racuchy przygotowuje się dosłownie w kilka minut, a są pyszne. Czego potrzebujecie? Przede wszystkim apetytu, bo lista składników jest naprawdę krótka.




Składniki:

- 0,5 l mleka
- 2 jajka
- 2,5 szklanki mąki
- 1 łyżka cukru
- 0,5 łyżeczki sody
- 2/3 jabłka
- odrobina cynamonu
- cukier wanilinowy
- szczypta soli

Jabłka pokroić w drobną kostkę, i posypać delikatnie cynamonem.
Białka ubić na pianę.
Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę, sól zmiksować.
Dodać jabłka.
Wymieszać delikatnie z pianą.
Smażyć na oleju.
Po usmażeniu odsączyć na ręcznikach papierowych.
Posypać cukrem pudrem.

Do tego kawka z mlekiem, i mamy raj na ziemi:)


Smacznego
MM

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz