Składniki:
4 filety z piersi kurczaka
4 filety z piersi kurczaka
150 g mrożonego szpinaku
sól
pieprz
2 łyżki oliwy
Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę. Dodać
pokruszoną fetę, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety umyć i cienko rozbić tłuczkiem.
Na każdy filet nakładać po dwie łyżki przygotowanej masy szpinakowej. Ja
dodatkowo fileta posmarowałam pastą z suszonych pomidorów z oliwkami, i na
wierzch położyłam plasterki szynki konserwowej. Zrolować, lekko dociskając
mięso. Dla pewności można roladki spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem.
Smażyć na oliwie na złoty kolor, następnie włożyć do piekarnika i zapiec ok 40
min w temp. 180 stop C.
Gotowe roladki pokroić w paseczki i
ułożyć na talerzu, podawać według uznania z ziemniakami, frytkami, ryżem.
Idealnie do kurczaka komponuje się sałatka wiosenna z vinegretem.
Smacznego:)
Uwaga : na zdjęciach jest większa ilość
roladek niż w przepisie ze względu na to że porcja była zwiększona.
Polecam
JJK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz